Despre Cycling

Sa incepem cu istoria acestui sport. Daca despre bicicleta se spune ca a fost inventata la inceputul anilor 1800 in cazul de fata vorbim de vremuri mult mai recente.In 1980, Johnatan Goldberg un atlet american (nascut in Africa de Sud) de ultra-anduranta a pus bazele primului program de antrenament pe biciclete indoor. Una din cursele de ciclism pentru care se antrena se numea Race Across America si avea peste 3100 de mile. Johnatan Goldberg, cunoscut astazi ca Johnny G, si-a dat seama ca are o reala problema in a se antrena in sezonul rece. Astfel, a conceput niste biciclete stationare care simuleaza foarte bine bicicletele de sosea. Si-a strans prietenii si partenerii de antrenament in garajul din spatele casei si asa a inceput totul. Pentru ca antrenamentul era destul de monoton a introdus muzica ca parte din program. Beneficiile acestor antrenamente le-a simtit pe pielea lui: in 1988 a stabilit un record pentru o cursa de ciclism non-stop de 554 de mile, record care astazi este neatins cu aproape patru ore avans.

Johnny G a numit acest concept Spinning, denumire care acum este o marca inregistrata. Astazi conceptul de indoor cycling este promovat de mai multe companii de echipamente sau programe cum ar fi Schwinn, Tomahawk, Keiser, Reebok si multi altii. Cei ce practica aceast tip de miscare au ajuns sa fie de ordinul milioanelor, iar in Statele Unite vorbim de o oarecare “isterie” in industria fitness.

Cyclingul rămâne unul dintre antrenamentele favorite ale pasionaţilor de sport. Există multe motive ca sa încerci şi tu acest tip de mişcare, iar unul ar fi că există mari şanse să te îndrăgosteşti de orele de pedalare intensă.

10 Beneficii ale Cycling-ului

1.Este una din cele mai sigure clase de grup fitness pentru articulaţiile genunchilor, gleznelor şi a bazinului, dacă bicicleta este setată corect! De aceea, acest tip de mişcare este recomandat şi persoanelor care se recuperează după o accidentare.

2.Te ajută să pierzi în greutate şi să elimini toxinele prin transpiraţie. La o oră de 60 de minute poţi să arzi 600-800 kcal.

3.Te ajută la diminuarea stresului, datorită endorfinelor care se eliberează în organism şi te ajută să obţii starea de bine.

4.Este un efort cardio excelent. Îmbunătăţeşte rezistenţa cardiovasculară şi dezvoltă capacitatea respiratorie!

5.Creşte rezistenţa musculară la membrele inferioare şi întăreşte oasele şi articulaţiile. Dacă îţi este frică să nu-ţi creşti prea mult masa musculară la picioare, poţi să stai liniştit pentru că nu se va întâmpla acest lucru.

6.Creşte densitatea osoasă şi scade riscul de osteoporoză.

7.Oricine poate participa la acest tip de antrenament indiferent de vârstă, greutate sau nivel de pregătire fizică.

8.Muzica este foarte importantă la o clasă de cycling. După o oră de mişcare intensă, vei pleca de acolo plin de energie şi încă vei fredona una, două melodii în gând.Aşa ai bun prilej ca să-ţi îmbunătăţeşti playlistul personal.

9.Poţi practica oricând acest sport. Dacă ai chef să pedalezi şi vremea de afară nu te ajută, poţi oricând să faci cycling indoor şi să te bucuri de o temperatură optimă. 🙂

10.Este un sport motivant, deoarece îl practici alături de alţi pasionaţi de bicicletă şi vei încerca să ţii pasul cu “vecinul”. 🙂

Echipamentul

In cadrul sedintelor de Indoor Cycling, veti fi supusi unui antrenament intensiv, pentru a fi cat mai confortabili va recomandam sa va echipati cu urmatoarele:
Una sau chiar doua sticle de apa sau bauturi izotonice, prosop curat si echipament adecvat format dintr-un tricou, pantaloni de preferinta scurti si pantofi sport. Instructorii nostri sfatuiesc sa folosim pantaloni speciali de Cycling, pentru ca saua sa fie cat mai confortabila si incaltaminte speciala in cazul prezentei regulate la antrenamente. Dacă ti-am trezit curiozitatea, îți plac provocările si vrei să îți dovedesti că limitele de orice fel sunt doar teoretice, trebuie sa vii la clasa de indoor cycling, miza este ca tu să fii intr-o continuă competiție cu tine, sa înveți să iesi din propria zonă de confort.

Tipuri de clase de Cycling:

Fat Burn (un antrenament cardio mai puţin intens ce are ca scop îmbunătăţirea metabolismului de ardere a grăsimilor şi sistemul cardiovascular și, cel mai important, endorfinele ce dau un minunat boost de energie).

Hill (se pedalează în ritmul dictat de muzica antrenantă, în timp ce se testează rezistenţa musculară locală şi forţa specifică; zona de Heart Rate între 75% şi 85% maxim ajută la arderea preponderentă a carbohidraţilor în locul grăsimilor, ceea ce înseamnă conservarea energiei și tonifierea corpului în același timp).

Fartlek (joc de tempo distractiv și eficient, care dă o senzație de libertate absolută în timp ce se pedalează, este prima etapă – esențială pentru alergătorii începători – în a învăța alergările de intensitate, în schimbarea ritmului alergării și dezvoltarea capacității de a reacționa în diferite situații în timpul competițiilor de running).

High End Endurance (se lucrează într-o zonă de aerobic mai intensă, cu un Heart Rate între 75% şi 85% maxim, pentru îmbunătăţirea sistemului cardiovascular şi toleranţa la acidul lactic; în plus, carbohidraţii se transformă în energie).

Extensive Intervals (pune focus pe arderea a cât mai mulţi carbohidraţi, motiv pentru care zona de antrenament a Heart Rate-ului este între 65% şi 85% maxim; gadgetul preferat de monitorizare cardiacă poate ajuta la a lua pulsul evenimentului).

wccycling

Advertisements